Vinyasa flow yoga

 

Vinyasa Flow is een vorm van yoga afgeleid van Hatha yoga waarbij je bewegingen (asanas) uitvoert op het ritme van je ademhaling. Een dynamische vorm van yoga (in tegenstelling tot yin yoga). Moet jij nog overgehaald worden om je eerste les te doen? Lees dan de volgende 5 voordelen van Vinyasa Flow.

 

1. Het maakt je sterker!
Vinyasa Flow is een krachttraining. Het helpt je spiermassa op te bouwen. Alle spiergroepen krijgen evenveel aandacht, dit zorgt ervoor dat je gebalanceerd kracht opbouwt.

 

2. Het maakt je flexibeler!

De bewegingen die worden uitgevoerd in een flow helpen je spieren versterken en verlengen. Dit in tegenstelling tot bijv. Hatha yoga waarbij je langer in een uitdagende pose blijft staan wat oncomfortabel kan zijn voor gespannen spieren.

 

3. Je ademt!
Je gebruikt bij Vinyasa Flow je ademhaling als beat voor je bewegingen. Je bent dus 75 minuten continue gefocust op een goede, steady ademhaling. Dit zorgt voor een kalmerend effect voor je centrale zenuwstelsel en zorgt voor een beetje mindfulness die je zelfs buiten de mat kan helpen.

 

4. Het is goed voor je zelfvertrouwen!
Je merkt al snel dat je vooruitgang boekt. Je lichaam wordt sterker en flexibeler en het wordt eenvoudiger om zelf uitdagende houdingen te doen. Dit geeft je heel veel kracht die je niet alleen op de mat maar ook als je van de mat af stapt voelt.

 

5. Het zorgt voor een gezondere levensstijl!
Het verschil dat je lijf doormaakt zorgt ervoor dat je nog beter voor jezelf wilt zorgen. Na een lesje Vinyasa Flow grijp je niet meer naar dat ene stuk chocola maar neem je liever alleen een kopje thee (bij wijze van:))